• play_circle_outlineRestaurativna stomatologija i endodoncija

  Restaurativna stomatologija

  „Popravljanje“ zuba zadaća je konzervativne stomatologije. Sastoji se od uklanjanja karijesa u potpunosti sa zahvaćenog zuba te nadomještanje nastalog kaviteta ispunom. Danas modernastomatologija podrazumijeva postupke uklanjanja karijesa uz maksimalnu poštedu zubnog tkiva i kompozitne – „bijele“ – ispune. Vratite vašim zubima originalni izgled i spriječite napredak karijesa! Kada karijes prodre duboko u tkivo zuba može doći do infekcije zubne pulpe. Zub takvu situaciju često prijavi velikom količinom boli. Stomatološka disciplina koja se bavi bolestima i liječenjem zubne pulpe zove se endodoncija. Endodontskim zahvatom uklanja se inficirana pulpa iz kanala zuba, kanal se dezinficira i definitivno puni materijalom za punjenje kanala. Takav izliječen zub pruža adekvatnu osnovu za restauraciju ispunom ili nekim protetskim radom.

  Endodoncija

  Kada karijes prodre duboko u tkivo zuba može doći do infekcije zubne pulpe. Zub takvu situaciju često prijavi velikom količinom boli. Stomatološka disciplina koja se bavi bolestima i liječenjem zubne pulpe zove se endodoncija. Endodontskim zahvatom uklanja se inficirana pulpa iz kanala zuba, kanal se dezinficira i definitivno puni materijalom za punjenje kanala. Takav izliječen zub pruža adekvatnu osnovu za restauraciju ispunom ili nekim protetskim radom. U stomatološkoj ordinaciji Buzuk koristi se strojna/mašinska endodoncija. Takav način rada je brži, ugodniji za pacijenta i daje sigurnije i pouzdanije rezultate u usporedbi sa starom ručnom metodom.

 • play_circle_outlineFiksna i mobilna protetika

  Fiksna protetika i cirkonske navlake

  Stomatološka fiksna protetika se odnosi na vrstu protetskih radova koji se trajno učvrste u pacijentovim ustima te nemaju mogučnost povremenog vađenja za razliku od mobilnih protetskih naprava kao što su proteze. Najčešći oblici fiksne protetike koji zanimaju pacijente su krunice (navlake) i mostovi. Krunice služe za vraćanje izgleda i funkcije jednog zuba. Takav zub je najčešće opsežno oštećen i ne postoji mogućnost da se kvalitetno sanira ispunom (plombom).

  Mostovi služe za popunjavanje rupa u zubnom nizu nastalim ekstrakcijom (vađenjem) zuba. Most se sastoji od dva elementa koji se sidre na postojeće zube nosače i međučlana - dijela mosta koji ima zadaću da nadomjesti izgubljeni zub.

  Koje vrste krunica i mostova postoje te na što moram obratiti pozornost?

  Kada se govori o vrstama krunica i mostova pacijente najčešće zanima materijal od kojeg se pravi most. Razlike u materijalima i načinima izrade u velikoj mjeru utječu na estetiku, dugotrajnost, i biokompatibilnost rada; npr. upotreba određenih legura u metal-keramičkim radovima može kod pojedinih osoba izazvati alergije.

  Mobilna protetika

  Gubitak većeg broja zuba jeftino, brzo i bezbolno može se rješiti izradom proteze. Proteze mogu biti totalne ukoliko nedostaju svi zubi u čeljusti ili parcijalne ako u čeljusti ima zuba. Proteze se jednostavno mogu izvaditi iz usta po potrebi i lako se čiste.

 • play_circle_outlineImplantologija

  Implantati

  Nadoknadite izgubljene zube implantatima te se ponovno nasmijte s potpunim osmijehom! Izvađeni je zub nekada predstavljao nepromjenjivu situaciju. Pacijent je imao izbora nadomjestiti zub mostovima ili protezama, ali često takva rješenja ne pružaju komfor vlastitog zuba. Napretkom moderne medicine već više godina dostupno je rješenje u obliku dentalnih implantata. Bezuba područja mogu se sanirati ugradnjom implantata u kost čeljusti. Kombinacijom više implantata bezubost se može riješiti mostovima nošenim na implantatima, pojedinim zubima i implantatu i protezama koje se čvrsto drže za implantate i ne padaju. Ograničavajući postupak za ugradnju implantata su zdravstveno stanje pacijenta i količina kosti u čeljustima u koje se namjeravaju ugraditi implantati. Ugradnja implantata pacijentima koji su dugo godina bez zuba može zahtijevati i pripremne operacije kao što je augmentacija alveolarnog grebena. Obratite nam se s povjerenjem i dođite na besplatni pregled i konzultacije i saznajte kako možete kvalitetno nadomjestiti izgubljene zube najmodernijim rješenjem današnjice.

 • play_circle_outlineOdržavanje oralnog zdravlja

  Izbjeljivanje i poliranje zuba

  Želite vratiti stari sjaj vašem osmijehu? Imamo rješenja za vas! Svakodnevno konzumiranje kave i čaja te neke navike poput pušenja tijekom vremena uzrokuju neugledne naslage na zubima te zdrave i lijepe zube mogu učiniti starima i bolesnima. Čišćenje ultrazvukom je preporučljivo jednom godišnje jer se s njim uklanja kamenac i pigmentirane naslage te zub opet dobije svoj prirodni izgled. Za potpuno čišćenje zuba preporučujemo Air –Flow metodu pjeskarenje zuba. Air-Flow omogućava uklanjanje i najtvrdokornijih naslaga čak i između zuba. Prije važnih događaja svakako navratite do nas! Kao posljedica endodontskog liječenja ali i infekcije zubne pulpe takvi zubi mogu tijekom godina poprimiti bitno tamniju nijansu u odnosu na ostatak zubnog niza. Ovaj je problem nasreću vrlo lako rješiti metodom unutarnjeg izbjeljivanja zuba. Čitav zahvat traje u prosjeku dva dana nakon čega se stavljaju novi ispuni na zahvaćeni zub koji odgovaraju novoj boji zuba. Napokon možete uživati u svom osmijehu bez ustručavanja! Trebate moderan osmijeh? Predstavljamo vam zubni nakit! Uljepšajte svoj osmijeh i budite u trendu s cirkonskim nakitom. Cirkonski nakit se postavlja na zdrav zub, zahvat traje kratko i u potpunosti je bezbolan i ne stvara nikakvu štetu na zubu.