Implantati

Nadoknadite izgubljene zube implantatima te se ponovno nasmijte s potpunim osmijehom!

Izvađeni je zub nekada predstavljao nepromjenjivu situaciju. Pacijent je imao izbor nadomjestiti zub mostovima ili protezama, ali često takva rješenja ne pružaju komfor vlastitog zuba. Napretkom moderne medicine već više godina dostupno je rješenje u obliku dentalnih implantata. Bezuba područja mogu se sanirati ugradnjom implantata u kost čeljusti. Kombinacijom više implantata bezubost se može riješiti mostovima nošenim na implantatima, pojedinim zubima i implantatu i protezama koje se čvrsto drže za implantate i ne padaju.

Dijelovi implantata

Rješenje bezubosti implantatom ima tri dijela:

  • Implantat - posebno oblikovana i obrađena kuirurška komponenta od titana koja se ugradi u čeljust pacijenta. Posebnost implantata je oseointegracija tj. posebna veza koju cijeljenjem stvara s kosti. Nakon cijeljenja implantat pruža čvrstu osnovu koja imitira korijen zuba i omogućava postavljanje abutmenta i krunice.
  • Abutment/nadogradnja na implantat - ovo je spojni element koji povezuje implantat i krunicu. Abutment može biti od titana, cirkona ili kombinacije titan/cirkon. Prednost titan abutmenta je čvrstoća ali nažalost u određenoj mjeri i narušavanje estetike finalnog rješenja zbog "metalne boje". Optimalno rješenje je kombinacija titan/cirkon u kojem komponenta abutmenta od titana osigurava kvalitetan spoj s implantatom a cirkonska komponenta dopušta bolju estetiku završnog protetskog rada.
  • Krunica (navlaka) ili slično protetsko rješenje - konačno protetsko rješenje je slično klasičnoj izradi krunice ili mosta - implantat s abutmentom su nam osigurali sidrište kao i kod klasične izrade u kojoj se brušenjem zuba napravi mjesto za sidrenje protetskog rada.

Ugradnja implantata

Ukoliko je planiranjem, pregledom i analizom rendgen snimki zaključeno da postoje uvjeti za ugradnju implantata može se pristupiti proceduri ugradnje.

Ograničavajući postupak za ugradnju implantata su zdravstveno stanje pacijenta i količina kosti u čeljustima u koje se namjeravaju ugraditi implantati. Ugradnja implantata pacijentima koji su dugo godina bez zuba može zahtijevati i pripremne operacije kao što je augmentacija alveolarnog grebena.

Obratite nam se s povjerenjem i dođite na besplatni pregled i konzultacije i saznajte kako možete kvalitetno nadomjestiti izgubljene zube najmodernijim rješenjem današnjice.